Január 1-én hajnalban újszülöttet tettek egy babamentő inkubátorba Budapesten

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újszülöttet tettek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai babamentő inkubátorába január elsején – közölte Nagy Anikó főigazgató főorvos az MTI-vel.

Az egészséges kislányt kedden 6:30-kor helyezték el az inkubátorban. A kórház dolgozói ezt egyből észlelték, és a gyereket az intenzív osztályra vitték, ahol ellátták, és megfigyelés alatt tartják.

A 3200 gramm súllyal, 49 centiméterrel született, érett újszülött egészséges, jól érzi magát, az intézmény dolgozóitól a Hajnal Szilvia nevet kapta.

Koraszülött baba a budai Szent János Kórház koraszülött osztályán 2018. szeptember 19-én.Illusztráció: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A kórház a jogszabályok szerint értesítette az érintett gyámhatóságot.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.