Novák Katalin: „Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat”

POLITIKA
2019 január 02., 10:56
comments 751

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára interjút adott a Magyar Hírlapnak. Ebből kiderül, hogy a kormány szerint az idei európai parlamenti választáson a családpárti erők mérkőznek meg a nem családpárti erőkkel:

„Dolgozunk azon, hogy Brüsszelbe is eljusson a családközpontúság üzenete, dacolva az ottani fősodorral. Ez a munka évek óta zajlik, és úgy érzem, van eredménye. Nagy elismeréssel kell szólnom azokról a kormánypárti EP-képviselőkről és a családszervezetekről, akik ennek az ügynek az élére állnak. Jövő májusban európai parlamenti választások lesznek, és meggyőződésem szerint jócskán átrajzolódik majd a kontinens politikai térképe. Bízom abban, hogy előbb-utóbb a családpárti politikai erők lesznek túlsúlyban, és így ez a téma pozitív megközelítésben kerül majd az unió napirendjére. Nagy szükség van rá, máskülönben a saját jövőnkről mondunk le.”

Novák Katalin a Bálnánál a 2018-as parlamenti választás éjszakáján.
photo_camera Novák Katalin a Bálnánál a választás éjszakáján. Fotó: Tuba Zoltán/Képszerkesztőség

A Magyar Hírlap rákérdezett a tüntetésekre és a túlóratörvényre is: „Biztosan látta, hogy a karácsony előtti budapesti tüntetéseket a kinti médiumok hogyan tálalták. Az ellenzék pedig előszeretettel tűzi a zászlajára, hogy nem támogatják megfelelően a családokat, a munka törvénykönyvének módosítása is számukra lesz kedvezőtlen. Mit gondol erről?”

Ha valaki azt hinné, hogy a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a válaszában felhívja arra a figyelmet, hogy az évi 400 órányi túlóra összeegyeztethető a családi élettel, téved. Novák Katalin ugyanis inkább az ellenzékről beszélt, méghozzá nem akárhogyan. Miután felhívta a figyelmet, hogy „a magyarok biztonságban élhetnek, reményeim szerint sikerül megőriznünk Magyarországot, sőt talán egész Közép-Európát egy békés szigetnek a kontinens szívében, és nem kell külső veszélyektől tartanunk”, azt mondta, a józan többség békére vágyik, de akinek más a véleménye, kinyilváníthatja, amíg a törvényt betartja.

„Ez az országgyűlési képviselőkre hatványozottan igaz. Amikor valaki leteszi a képviselői esküjét, vállalja azt a felelősséget, hogy neki, a 199-ből egyként kötelessége példát mutatni. A szövegben szó szerint benne van: Magyarország törvényeit betartom, és másokkal is betartatom. Én komolyan veszem ezt az esküt, azt viszont szomorúan és döbbenettel látom, egyesek mennyire figyelmen kívül hagyják” – mondta. (Természetesen nem kell félreérteni, ahogy Rogán Antalt sem kellett, amikor megdöbbent, hogy a Parlament környékén loptak.)

Novák Katalin ezután rátért az ellenzék helyzetére:

„A jelenlegi parlamenti ellenzék színvonala minden eddiginél alacsonyabb. Soha nem volt ennyire destruktív és silány. Nehéz lehet azoknak, akik valamiért nem tudják támogatni a kormánypártokat, mert úgy látom, egyik ellenzéki párt sem kínál számukra valós alternatívát. Gondoljon bele, hogy ez azt jelentené, hogy azok közül kellene valakiknek vezetni ezt az országot, akik most valóságshow-t játszanak az utcán, színészkednek és provokálnak, és méltatlan módon viselkednek. Az a benyomásom, hogy nem is a magyar embereknek akarnak üzenni, hanem a külföldi médiának. A színházukhoz a nemzetközi sajtó hálás közönség.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.