Öt évre kitiltottak Kolumbiából egy walesi férfit, mert Pablo Escobar sírjáról szívta a kokót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A brit Steven Semmens 2017-ben költözött Kolumbiába, miután összejött egy helyi lánnyal Ibizán. A lány később várandós lett, ikrekkel.

Mindezek után a 35 éves wales-i férfi úgy gondolta, jó ötlet lesz,

ha felszív egy adag kokaint az egykori kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar sírjáról.

A nem mindennapi kokainfogyasztást azonban egy másik férfi - akivel Semmens korábban egy kocsmában találkozott - videóra vette.

A férfi még áprilisban járt Escobar sírjánál, a felvétel azóta terjed az interneten, a közelmúltban pedig a férfi ismertsége elért arra a szintre, hogy arra már a kolumbiai hatóságok is reagáltak: kitiltották a brit férfit az országból.

Semmens már jóval előtte megbánta a tettét, nagyjából azután, miután elkezdett halálos fenyegetéseket kapni bűnözőktől, és rejtőzködnie kellett a kocsmában is, amikor a helyi tévé hírt adott a videóról.

A férfi így nehéz helyzetbe került, a barátnője és a gyerekei ugyanis továbbra is Kolumbiában vannak, így nem láthatja őket. Azt mondta, megbánta a tettét, és szeretne bocsánatot kérni. (Wales Online)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.