Veszekedésből lett durva cserbenhagyásos gázolás az M3-ason

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Cserbenhagyásos gázolás történt szerdán hajnalban az M3-as autópálya Budapestről kivezető szakaszán. Egy gyalogost gázolt egy autós, majd továbbhajtott, a mentőket a szemtanúk riasztották, de az áldozaton már nem tudtak segíteni, halott volt, mire kiértek.

Forrás: police.hu

Az RTL Híradó este részletesen beszámolt a baleset előzményeiről. E szerint az áldozat egy 25 éves lány volt, aki a barátjával autózott a fővárosból kifelé, de megálltak egy parkolóban. A Híradó információi szerint a lány és a barátja itt összevesztek egymással, a vita hevében pedig a lány kiugrott az autóból, és vitte magával a slusszkulcsot is, a fiút pedig bezárta az autóba (az autóba zárt férfit később a rendőrök szabadították ki).

A lány a sötétben elkezdett gyalogolni az autópályán, az úttesten, a szalagkorláton belül.

Pár száz méter múlva elgázolta egy autó, amelynek a sofőrje azonban nem állt meg, hanem továbbhajtott.

A rendőrség végül szerdán délután fogta el a gázolás gyanúsítottját, egy 20 éves gyömrői férfit.

A baleset során letört az autó visszapillantó tükre, ez alapján azonosították a rendőrök a járművet, majd a lefoglalt kamerafelvételek alapján a sofőrt is. A nyomozók a 20 éves gyömrői V. Martint 2019. január 2-án délelőtt lakcímén elfogták, valamint az udvaron megtalálták és lefoglalták a férfi autóját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának nyomozói a férfi ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt folytat eljárást.

]