270 konténer zuhant a tengerbe a világ egyik legnagyobb hajójáról Németország partjainál

Több 444 videó?
Szeretném
Az MSC ZOE az Euro Gate Terminalban.Fotó: Hummelhummel / Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Összesen 270 áruszállító konténer zuhant a viharos Északi-tengerbe a Németországhoz tartozó Borkum szigetéhez közel, jelentette a Deutsche Welle a holland parti őrség tájékoztatására hivatkozva. A panamai zászló alatt hajózó MSC ZOE, a világ egyik legnagyobb konténerhajója veszélyes árukat is szállított, ezért a hatóságok figyelmeztetést adtak ki.

A holland parti őrség jelentése szerint a konténerek most már holland vizeken lebegnek, húsz közülük a holland Terschelling, Ameland és Vlieland szigeteknél ért partot.

A parti őrség tájékoztatása szerint három konténerben van veszélyes áru, de hogy ezek a konténerek hol vannak, azt még nem sikerült bemérni. Ezért kérik, hogy senki se közelítse meg a partra mosott konténereket.

Persze ez első körben nem tartotta távol a kincsvadászokat. Holland sajtójelentések szerint a szigetek lakói Ikea bútorokat, ruhákat, játékokat és villanykörtéket szereztek a partra vetett konténerekeből. A szigetlakók évszázadok óta begyűjtik az ilyen partra vetett tárgyakat, ez afféle hagyomány arrafele, írja a Deutsche Welle. Vlieland polgármestere, Tineke Schokker szerint a helyhatóság egyáltalán nem bánja az ilyen kincskeresést. "Ez valójában nagyon kedves tőlük, ezeknek az áruknak a számbavétele többe kerülne valós értéküknél, és az a két rendőr, amink van, úgyse tudná őrizni az egész parton szétszóródott javakat" - mondta.