Belepi a hó a hétvégét

2019 január 3., csütörtök 17:32

Hidegre és havazásra kell készülni a hétvégén, néhol napközben is mínuszok lesznek, hófúvás is várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken kezdetben csak helyenként alakulhatnak ki hózáporok, majd a késő délutáni óráktól nyugat felől egyre többfelé havazás kezdődik. 

Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND/AFP

A szél a Dunántúlon erős, időnként viharos lesz, délutántól mérséklődik jelentősen a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 1 fok között alakulnak.

Szombaton sokfelé várható havazás, főként nyugaton havas eső, eső is eshet. Kezdetben időnként élénkül meg a szél, amely délután a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul.

Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

Vasárnap elszórtan valószínű kisebb havazás, hózápor. A szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2, napközben mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. (MTI)