Orbán a Sorsok háza újratervezését ígérte Netanjahunak Brazíliában

2019 január 3., csütörtök 10:56
138

Orbán Viktor Brazíliában, az ország új, szélsőjobboldali elnöke, Jair Bolsonaro beiktatásán kezdte az újévet. Az eseményre összesereglettek a világ szélsőjobboldali vezetői, így Orbánnak alkalma nyílt találkoznia régi barátjával, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel is.

A Times of Israel értesülései szerint tárgyalásukon Orbán azt mondta Netanjahunak, hogy hamarosan teljesen új tervekkel állnak elő a Sorsok Házával kapcsolatban. A lap "magas rangú kormányzati forrásaira" hivatkozva írta ezt.

A Sorsok Háza az Orbán-kormány egyik, évek óta meg nem valósuló nagyprojektje, amin már Schmidt Mária és Lázár János is összevesztek. A Times of Israel értesülései szeirnt a magyar kormány képviselői már decemberben Jeruzsálemben jártak, hogy tájékoztassák az izraeli külügy és miniszterelnökség képviselőit a Sorsok Háza projekt állásáról.

Ezután a megbeszélés után adott ki Netanjahu hivatala közleményt arról, hogy Izrael csak akkor járul hozzá a múzeum megnyitásához, ha annak sokak - így például a Jad Vasem múzeum és nemzetközi holokausztkutatók - által is bírált torz történeti narratíváját átdolgozzák olyanra, amely egybe vág az általánosan elfogatott történelemszemlélettel. (Via Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt