Tízezreket menekítenek a trópusi vihar előtt Thaiföldön

külföld
2019 január 03., 09:30
comments 15

Több tízezer embert menekítenek ki tengerparti területekről Thaiföld déli részén a Pabuk trópusi vihar miatt, közölték a thai hatóságok. Nakorn Szi Thammarat tartományra már lecsapott a vihar, ami várhatóan két népszerű turistaparadicsomot, Phuketet és Ko Szamujt is elérheti.

A hatóságok szerint a Pabuk lehet a legpusztítóbb vihar az országban 1962 óta, amikor a Harriet nevű vihar ezer emberéletet követelt.

Thaiföld déli részén szombatig jelentős mennyiségű eső várható. A hullámok akár az ötméteres magasságot is elérhetik, ezért tilos a hajózás és a tengeri fürdés a térségben. Egyelőre nem érkezett jelentés arról, hogy bárki áldozatul esett volna a zord időjárásnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.