Tízezreket menekítenek a trópusi vihar előtt Thaiföldön

Több tízezer embert menekítenek ki tengerparti területekről Thaiföld déli részén a Pabuk trópusi vihar miatt, közölték a thai hatóságok. Nakorn Szi Thammarat tartományra már lecsapott a vihar, ami várhatóan két népszerű turistaparadicsomot, Phuketet és Ko Szamujt is elérheti.

A hatóságok szerint a Pabuk lehet a legpusztítóbb vihar az országban 1962 óta, amikor a Harriet nevű vihar ezer emberéletet követelt.

Thaiföld déli részén szombatig jelentős mennyiségű eső várható. A hullámok akár az ötméteres magasságot is elérhetik, ezért tilos a hajózás és a tengeri fürdés a térségben. Egyelőre nem érkezett jelentés arról, hogy bárki áldozatul esett volna a zord időjárásnak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.