Hajléktalanokat akart felgyújtani egy hajléktalan, a tettét ittasságával és azzal magyarázta, hogy mindenkiből elege volt

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Csütörtök este Kaposvár külterületén valaki felgyújtott három, fadarabokból és nejlonból összetákolt építményt, amit hajléktalanok építettek. A tűz közvetlen közelében élők észlelték a lángokat, felébresztették az egyik építményben alvó nőt és férfit, majd eloltották a tüzet.

A rendőrök feltételezett elkövetőként azonosították a szintén lakcím nélküli 37 éves B. Lajost, akit az elkövetéstől számított 4 órán belül a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

Mivel az álmukból felkeltett sértettek meg is halhattak volna a tűzben, a nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottat, akit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt hallgatták ki, és előterjesztést tettek a letartóztatására.

A gyanúsított a vallomásában elismerte a bűncselekmény elkövetését, a tettét részben az ittasságával, részben azzal magyarázta, hogy mindenkiből elege volt. (police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.