Hópihéket, mobilzombikat, gémereket toboroz a brit hadsereg

2019 január 4., péntek 6:58
107

Hópihéket (korunk ifjúságának mindenre érzékeny, minden vélt sértésen felháborodó szegmensét), szelfifüggőket, mobilzombikat, gémereket toboroz a brit hadsereg. Vagyis fiatalokat, legyinthetnénk, ha a toborzók nem lennének ennyire specifikusak toborzóplakátjaikon. "A hadseregnek szüksége van rád" szlogen alatt futó plakát- és tévés kampány részeként a nem is kicsit gúnyos megszólítás után a megszólított csoport egy jó tulajdonságát emelik ki.

A játékfüggőknél például az elhivatottságot, a folyton a mobiljukra meredőknél a koncentrációt, a hópihéknél az együttérzést, a mindig csak magukkal foglalkozóknál a magabiztosságot. Ezzel a kampány kiötlői szerint pont azt akarták mutatni, hogy a hadsereg felülemelkedik a sztereotípiákon, és látja az embert is azok mögött. Paul Nanson vezérőrnagy szerint azt is üzenik, hogy a hadsereg célt tud adni a magukat értéktelennek, alulértékeltnek érző fiataloknak. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt