Százával szivárogtatták ki német politikusok érzékeny személyes adatait

külföld
2019 január 04., 09:29
comments 25

A Twitteren hozták nyilvánosságra több száz német politikus személyes adatait ismeretlen hekkerek. A szivárogtatás a szélsőjobboldali AfD kivételével minden nagy német párt politikusait érinti.

Az RBB Inforadio, egy berlini közszolgálati rádióadó értesülései szerint a kiszivárogtatott információk között ugyan belső pártdokumentumok is vannak, de leginkább a képviselők személyes adatait érinti:mobiltelefonszámok, bankártya-információk, de még magánchatek is nyilvánosságra kerültek.Az RBB szerint ugyan a dokumentumokat csak csütörtök este fedezték fel a neten, azokat már 2018 decemberében kezdte szivárogtatni egy hamburgi Twitter-fiók.

A Deutsche Welle értesülései szerint a kiszivárogtatott pártdokumentumok nem különösebben érzékeny iratok - pár belső memorandum, állásjelentkezés és taglista került csak nyilvánosságra. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki és miért szivárogtatta ki ezeket az adatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.