Százával szivárogtatták ki német politikusok érzékeny személyes adatait

2019 január 4., péntek 9:29
25

A Twitteren hozták nyilvánosságra több száz német politikus személyes adatait ismeretlen hekkerek. A szivárogtatás a szélsőjobboldali AfD kivételével minden nagy német párt politikusait érinti.

Az RBB Inforadio, egy berlini közszolgálati rádióadó értesülései szerint a kiszivárogtatott információk között ugyan belső pártdokumentumok is vannak, de leginkább a képviselők személyes adatait érinti:mobiltelefonszámok, bankártya-információk, de még magánchatek is nyilvánosságra kerültek.Az RBB szerint ugyan a dokumentumokat csak csütörtök este fedezték fel a neten, azokat már 2018 decemberében kezdte szivárogtatni egy hamburgi Twitter-fiók.

A Deutsche Welle értesülései szerint a kiszivárogtatott pártdokumentumok nem különösebben érzékeny iratok - pár belső memorandum, állásjelentkezés és taglista került csak nyilvánosságra. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki és miért szivárogtatta ki ezeket az adatokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt