Szilveszterezőket akart gyújtogatni a tokiói autós támadó

Húsz liter kerozint és egy, padlók, homlokzatok pucolására használt nagy nyomású vízporlasztót találtak a szilveszter éjjel Tokióban a járókelők közé hajtó, 21 éves Kuszakabe Kazuhiro autójában a japán hatóságok. Ez alapján azt feltételezik, hogy a férfi nem csupán gázolni próbált, hanem fel akarta gyűjteni a Meidzsi-szentélynél gyülekező tömeget.

Az Aszahi Simbun rendőrségi forrásai szerint Kuszakabe ezt be is vallotta a nyomozóknak, a terve az volt, hogy a porlasztóval bepermetezi a tömeget, amit aztán felgyújt.

A Meidzsi-szentély Tokió Sibuja negyedében a város egyik legnépszerűbb újévi találkahelye, éjféltől tömegek keresik fel, hogy imádkozzanak és búékot kívánjanak egymásnak.

A rendőrség emberölési kísérlet gyanújával vette őrizetbe Kuszakabét, aki egy oszakai rendszámú bérelt kocsit vezetett. Egy rendőrségi szóvivő közölte, hogy terrorakcióként kezelik az ügyet, de további részleteket nem árult el.

Az autó nyolc embert sebesített meg, köztük egy kamasz fiút, akinek az állapota súlyos. Kuszakabe elmenekült a helyszínről, de a rendőrség fél órán belül megtalálta egy közeli parkban. Kuszakabe az NHK hírtelevízió értesülései szerint azt mondta, hogy a halálbüntetés ellen akart tiltakozni a támadással, amiért nem kér bocsánatot. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.