Alpinisták és tűzoltók mentették meg a vizslát, aki egy 30 méteres sziklafalra menekült a petárdák elől

ÁLLAT
2019 január 05., 20:12
comments 243

Az RTL Klubon ment le egy rövid riport Tekláról, az alig 2 éves badacsonytomaji vizsláról, aki olyannyira megriadt a szilveszteri petárdázástól, hogy meg sem állt egy 30 méteres sziklafal tetejéig. 

Nyolc fős tűzoltó csapat sietett az állat megmentésére szerdán, de annyira hosszadalmasnak bizonyult az akció, hogy végül csak csütörtökön sikerült lehozni a magasból a szerencsétlen és riadt állatot. 

Az egyik önkéntes tűzoltó a riportban elmondta, hogy a kutya örömugatással fogadta a mentőket, megnyugtatták, ételt adtak neki, hámot adtak rá, és végül kötelek segítségével hozták le a sziklafal pereméről. 

A kutya gazdái nem akartak nyilatkozni, de az kiderült, hogy az állat megnyugodott már, és a házban piheni ki a traumát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.