Öt lengyel tinilány halt meg egy szabadulószobában

baleset
2019 január 5., 7:14
comments 217

Borzalmas tragédiába fordult egy születésnapi buli az észek-lengyelországi Koszalin városában, amikor pénteken délután, eddig tisztázatlan okokból, tűz ütött ki egy szabadulószobának helyet adó kétszintes épületben, ahol egy csapat tizenéves lány az egyikük születésnapját ünnepelte éppen a játékkal. 

Eddig annyit tudni, hogy miután tűz ütött ki a házban, kihívták a tűzoltókat, akik el is oltották azt, hogy csak ezután derüljön ki: a lezárt szabadulószobában rekedt öt játékos - akik az egyikük 15. születésnapját ünnepelték éppen - mind meghalt, valószínűleg szénmonoxid-mérgezésben, egy 25 éves férfi pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett az épület másik részén.

A baleset okát egyelőre nem tudják, de a tűzoltók azonnal ellenőrzik az összes lengyel szabadulószobát, a belügyminiszter pedig elrendelte, hogy utána mindegyiket szereljék fel tűzjelzővel.

Andrzej Duda lengyel elnök, aki “borzalmas tragédiának” nevezte az esetet, a Twitteren is részvétet nyilvánított.

A BBC hírcikke megjegyzi, hogy a szabadulószobák rövid idő alatt milyen elképesztően népszerűek lettek szerte a világon: Nagy-Britanniában öt éve például még csak 7 ilyen szoba létezett, ma pedig már több, mint ezer található belőlük. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt