4,5 milliárd forintból épül termálfürdő Lezsák Sándor népfőiskoláján

Az mfor.hu azt írja, a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött le közbeszerzési eljárásban.

A nettó 4 545 794 780 forintos beruházás a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén lesz. Eredetileg csak 4,021 milliárddal számoltak, nem derül ki, miért lett drágábba a beruházás, valószínűleg azért, mert az építőipari árak elszálltak.

Lezsák Sándor egy fideszes migrációs fórumon 2016. szeptember 14-én.Fotó: Botos Tamás/444

A népfőiskola szerint a területen található magas hőfokú vízre alapozva fogtak hozzá a létesítmény fűtési rendszerének átalakításához, amivel az addigi gázfűtést váltják fel a termálvízalapú fűtéssel, amire a Parlament korábban 1,5 milliárdos kiemelt támogatást hagyott jóvá. Már akkor felmerült, hogy termálfürdő is épülhetne.

A FERROÉP 2017-ben 4,76 milliárd forintos értékesítési árbevétel mellett 85,7 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A Makovecz Imre tervei alapján készült makói Hagymaházat is építő cég a Nemesi család érdekeltsége, a vezérigazgató Nemesi Pál, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Lakitelki Népfőiskola az elmúlt években több milliárd forint beruházási támogatást kapott, az idei költségvetésben is elkülönítettek erre 10 milliárd forintot. (mfor)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.