4,5 milliárd forintból épül termálfürdő Lezsák Sándor népfőiskoláján

Az mfor.hu azt írja, a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött le közbeszerzési eljárásban.

A nettó 4 545 794 780 forintos beruházás a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén lesz. Eredetileg csak 4,021 milliárddal számoltak, nem derül ki, miért lett drágábba a beruházás, valószínűleg azért, mert az építőipari árak elszálltak.

Lezsák Sándor egy fideszes migrációs fórumon 2016. szeptember 14-én.Fotó: Botos Tamás/444

A népfőiskola szerint a területen található magas hőfokú vízre alapozva fogtak hozzá a létesítmény fűtési rendszerének átalakításához, amivel az addigi gázfűtést váltják fel a termálvízalapú fűtéssel, amire a Parlament korábban 1,5 milliárdos kiemelt támogatást hagyott jóvá. Már akkor felmerült, hogy termálfürdő is épülhetne.

A FERROÉP 2017-ben 4,76 milliárd forintos értékesítési árbevétel mellett 85,7 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A Makovecz Imre tervei alapján készült makói Hagymaházat is építő cég a Nemesi család érdekeltsége, a vezérigazgató Nemesi Pál, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Lakitelki Népfőiskola az elmúlt években több milliárd forint beruházási támogatást kapott, az idei költségvetésben is elkülönítettek erre 10 milliárd forintot. (mfor)