4,5 milliárd forintból épül termálfürdő Lezsák Sándor népfőiskoláján

építészet
2019 január 06., 11:20
comments 180

Az mfor.hu azt írja, a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött le közbeszerzési eljárásban.

A nettó 4 545 794 780 forintos beruházás a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén lesz. Eredetileg csak 4,021 milliárddal számoltak, nem derül ki, miért lett drágábba a beruházás, valószínűleg azért, mert az építőipari árak elszálltak.

Lezsák Sándor egy fideszes migrációs fórumon 2016. szeptember 14-én.
photo_camera Lezsák Sándor egy fideszes migrációs fórumon 2016. szeptember 14-én. Fotó: Botos Tamás/444

A népfőiskola szerint a területen található magas hőfokú vízre alapozva fogtak hozzá a létesítmény fűtési rendszerének átalakításához, amivel az addigi gázfűtést váltják fel a termálvízalapú fűtéssel, amire a Parlament korábban 1,5 milliárdos kiemelt támogatást hagyott jóvá. Már akkor felmerült, hogy termálfürdő is épülhetne.

A FERROÉP 2017-ben 4,76 milliárd forintos értékesítési árbevétel mellett 85,7 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A Makovecz Imre tervei alapján készült makói Hagymaházat is építő cég a Nemesi család érdekeltsége, a vezérigazgató Nemesi Pál, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Lakitelki Népfőiskola az elmúlt években több milliárd forint beruházási támogatást kapott, az idei költségvetésben is elkülönítettek erre 10 milliárd forintot. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.