4,5 milliárd forintból épül termálfürdő Lezsák Sándor népfőiskoláján

építészet
2019 január 6., 11:20
comments 188

Az mfor.hu azt írja, a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött le közbeszerzési eljárásban.

A nettó 4 545 794 780 forintos beruházás a Lezsák Sándor-féle Lakitelki Népfőiskola területén lesz. Eredetileg csak 4,021 milliárddal számoltak, nem derül ki, miért lett drágábba a beruházás, valószínűleg azért, mert az építőipari árak elszálltak.

photo_camera Lezsák Sándor egy fideszes migrációs fórumon 2016. szeptember 14-én. Fotó: Botos Tamás/444

A népfőiskola szerint a területen található magas hőfokú vízre alapozva fogtak hozzá a létesítmény fűtési rendszerének átalakításához, amivel az addigi gázfűtést váltják fel a termálvízalapú fűtéssel, amire a Parlament korábban 1,5 milliárdos kiemelt támogatást hagyott jóvá. Már akkor felmerült, hogy termálfürdő is épülhetne.

A FERROÉP 2017-ben 4,76 milliárd forintos értékesítési árbevétel mellett 85,7 millió forint adózás előtti eredményt ért el. A Makovecz Imre tervei alapján készült makói Hagymaházat is építő cég a Nemesi család érdekeltsége, a vezérigazgató Nemesi Pál, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A Lakitelki Népfőiskola az elmúlt években több milliárd forint beruházási támogatást kapott, az idei költségvetésben is elkülönítettek erre 10 milliárd forintot. (mfor)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt