A pápa „konkrét szolidaritásra” szólította fel az európai vezetőket

„Konkrét szolidaritásra” szólította fel a pápa az európai vezetőket, a vízkereszt alkalmából tartott szentbeszéde után a 49 bevándorló iránt, akik több mint két hete két civil mentőhajó fedélzetén rekedtek a máltai partoknál.

„A Földközi-tengerből kimentett 49 ember több napja két NGO hajóján tartózkodik, arra várva, hogy biztos kikötőt találjanak, ahol partra szállhatnak. Sürgős felhívást intézek az európai vezetőkhöz, hogy tegyenek tanúbizonyságot az irántuk való konkrét szolidaritásukról”

– mondta a katolikus egyházfő a vatikánvárosi Szent Péter téren hagyományos úrangyala imájára összegyűlt hívek tízezrei előtt.

A Sea Watch december 22-én 32 menedékkérőt mentett ki a Földközi-tenger nemzetközi vizein. A Sea Eye Professor Albrecht Penck nevű hajója szombaton további 17 migránst mentett ki. A mentőhajók Málta partjai előtt vesztegelnek, fedélzetükön a kimentett bevándorlókkal. Kikötési engedélyt a helyi hatóságoktól eddig nem kaptak. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.