1600 csípést osztott ki a strandolók között a portugál gálya

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Korábban nem tapasztalt módon szaporodtak fel a portugál gálya (Bluebottle jellyfish, Physalia physalis) egyedei Ausztrália keleti partjainál. A medúza szerű állatok csípései miatt több strandot be kellett zárni.

"A portugál gálya négy fajta ilyen biológiai egyedből áll egymáshoz tapadva. Ezek mindegyikének külön fiziológiai funkciója van, de egyedül nem lennének életképesek."Fotó: Tobias Bernhard Raff/Biosphoto

Egy nap alatt összesen 1600 csípést számoltak össze a fürdőzők között, az elmúlt héten pedig 13 ezret. Tavaly ennek csak a harmadát mérték.

Az állat - pontosabban állatcsoport - csípése nem halálos, de igen fájdalmas, komolyabb kockázatokat betegek, legyengült szervezetek számára jelent.

Az állat, amely tulajdonképpen négy - külön élni nem képes-  állatfaj közös telepe egészen érdekes jelenség, ám ez most a queenslandiaket a legkevésbé sem érdekli, egyenesen inváziónak nevezik a történteket. Az állat tömeges megjelenése feltehetően az erős szélnek köszönhető. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.