Minden idők egyik legbizarrabb felháborodási hullámában most egy ázsiai étteremben grimaszoló kislányt és édesapját rasszistázzák az Egyesült Államokban

Média
2019 január 07., 07:57
comments 250

Scott Disick amerikai színész leginkább arról ismert az Egyesült Államokban, hogy ő Kourtney Kardashian három gyerekének az apja. Az egyiküket, a hét éves Penelopét Disick a napokban elvitte egy étterembe, ahonnan a következő fotót posztolta:

link Forrás

Ebből a képből viszont óriási botrány lett, ugyanis az internetezők szerint a kislány rasszista gesztust tett az ázsiai étteremben. A felháborodási hullámról azóta a BuzzFeed is beszámolt.

  • White privilege (Fehér kiváltság)
  • Im offended (Engem ez sért)
  • Racist (Rasszista)

- állapították meg a kommentelők.

Az érvelésük szerint a kislány az ázsiaiak tipikus szemformáját utánozza, ez pedig sértő, rasszista, és az apjának közbe kellett volna lépni, és semmiképpen sem való Instagramra a kép.

Mikor én óvodás voltam, akkor úgy emlékszem, hogy oldalra húztuk a szemhéjunkat, amikor a kínaiakat vagy japánokat akartuk utánozni. A felfelé húzásnak talán semmilyen faji töltete nem volt, de persze azóta eltelt 30+ év, sok minden megváltozhatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.