Dánia 9 műszigeten rendezné be a saját Szilícium-völgyét

A dán kormány közölte a terveit, amik szerint 2040-re 9 mesterséges szigeten új ipari zónát rendezne be Koppenhágától délre.

A „Holmene” nevű projekttel nemzetközi üzleteket vonzanának, és 12 ezer munkahelyet várnak tőle – mondta Simon Emil Ammitzboell-Bille belügyminiszter.

Az „európai Szilícium-völgyként” emlegetett projekt 3,1 millió négyzetméter új földet jelentene. Ezen 380 új irodának lenne hely, mellettük 700 ezer négyzetméter természet foglalna helyet. 17 km új part keletkezne. Több mint 7,2 milliárd eurónyi gazdasági aktivitással számolnak.

Az egyik szigeten környezetkímélő hulladékfeldolgozó üzem is lenne.

A koppenhágai Trekroner erődIllusztráció: Planet Pictures/Cultura Creative

A kormány reméli, hogy 2022-ben elkezdődhet az építkezés. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.