Dánia 9 műszigeten rendezné be a saját Szilícium-völgyét

külföld
2019 január 08., 13:40
comments 77

A dán kormány közölte a terveit, amik szerint 2040-re 9 mesterséges szigeten új ipari zónát rendezne be Koppenhágától délre.

A „Holmene” nevű projekttel nemzetközi üzleteket vonzanának, és 12 ezer munkahelyet várnak tőle – mondta Simon Emil Ammitzboell-Bille belügyminiszter.

Az „európai Szilícium-völgyként” emlegetett projekt 3,1 millió négyzetméter új földet jelentene. Ezen 380 új irodának lenne hely, mellettük 700 ezer négyzetméter természet foglalna helyet. 17 km új part keletkezne. Több mint 7,2 milliárd eurónyi gazdasági aktivitással számolnak.

Az egyik szigeten környezetkímélő hulladékfeldolgozó üzem is lenne.

A koppenhágai Trekroner erőd
photo_camera A koppenhágai Trekroner erőd Illusztráció: Planet Pictures/Cultura Creative

A kormány reméli, hogy 2022-ben elkezdődhet az építkezés. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.