Drónlátás miatt lezárták a Heathrow repteret, de már újranyitották

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Drónészlelés miatt nem indít járatokat London legfőbb reptere, a Heathrow. A reptér tájékoztatása szerint együttműködnek a hatóságokkal "a működés biztonságát érő fenyegetések megelőzésén".

Nagy-Britanniában decemberben többször is fennakadást okozott, hogy reptereket zártak le drónészlelések miatt. Akkor a Gatwick repteret kellett lezárni, bár utólag a hatóságok elbizonytalanodtak abban, hogy egyáltalán voltak-e drónok a reptér felett.

Most egyelőre még tart a rendőrségi vizsgálat, ennek idejére függesztették fel a járatok indítását biztonsági okokból. (Via BBC)

UPDATE 20:06 Nem egészen háromnegyed órás szünet után újra indítanak járatokat a Heathrow-ról. A reptér közleményéből nem derült ki, hogy miért nincs szükség már a biztonsági intézkedésre, ahogy az sem, hogy hol észlelték a drónt. Valószínű azonban, hogy az északi futópálya közelében, mert a párhuzamos déli futópályán mindeközben folyamatosan fogadták a landoló gépeket.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.