Drónlátás miatt lezárták a Heathrow repteret, de már újranyitották

Drónészlelés miatt nem indít járatokat London legfőbb reptere, a Heathrow. A reptér tájékoztatása szerint együttműködnek a hatóságokkal "a működés biztonságát érő fenyegetések megelőzésén".

Nagy-Britanniában decemberben többször is fennakadást okozott, hogy reptereket zártak le drónészlelések miatt. Akkor a Gatwick repteret kellett lezárni, bár utólag a hatóságok elbizonytalanodtak abban, hogy egyáltalán voltak-e drónok a reptér felett.

Most egyelőre még tart a rendőrségi vizsgálat, ennek idejére függesztették fel a járatok indítását biztonsági okokból. (Via BBC)

UPDATE 20:06 Nem egészen háromnegyed órás szünet után újra indítanak járatokat a Heathrow-ról. A reptér közleményéből nem derült ki, hogy miért nincs szükség már a biztonsági intézkedésre, ahogy az sem, hogy hol észlelték a drónt. Valószínű azonban, hogy az északi futópálya közelében, mert a párhuzamos déli futópályán mindeközben folyamatosan fogadták a landoló gépeket.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.