Erkölcsi okokból nem hajlandó Katarban játszani a finn válogatott csatára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Riku Riski (fehérben) a görög Konsztantinosz Manolasszal a görögök elleni 2014-es EB-selejtezőn, Helsinkiben.Fotó: ANTTI AIMO-KOIVISTO/AFP

Erkölcsi okokból lemondta szereplését hazája következő két válogatott meccsén Riku Riski, a finn válogatott és a HJK Helsinki csatára. A 26-szoros válogatott döntéséről tájékoztatta a szövetségi kapitányt, Markuu Kanervát is. "Megértették, de nem értettek egyet velem. Én viszont kitartottam a döntésem mellett, és ehhez nincs is mit hozzátennem. Egyértelmű voltam, nem akarok menni" - mondta.

Riski azért mondta le a következő két válogatott meccset, mert azokat Katarban, a 2022-es vébé helyszínén játszák. Riski erkölcsi kötelességének érezte a tiltakozást, mert a világbajnokság stadionjait gyakorlatilag kényszermunkában építették olyan vendégmunkásokkal, akiknek súlyosan sérültek az emberi jogai. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.