Erkölcsi okokból nem hajlandó Katarban játszani a finn válogatott csatára

foci
2019 január 08., 20:19
comments 147
Riku Riski (fehérben) a görög Konsztantinosz Manolasszal a görögök elleni 2014-es EB-selejtezőn, Helsinkiben.
photo_camera Riku Riski (fehérben) a görög Konsztantinosz Manolasszal a görögök elleni 2014-es EB-selejtezőn, Helsinkiben. Fotó: ANTTI AIMO-KOIVISTO/AFP

Erkölcsi okokból lemondta szereplését hazája következő két válogatott meccsén Riku Riski, a finn válogatott és a HJK Helsinki csatára. A 26-szoros válogatott döntéséről tájékoztatta a szövetségi kapitányt, Markuu Kanervát is. "Megértették, de nem értettek egyet velem. Én viszont kitartottam a döntésem mellett, és ehhez nincs is mit hozzátennem. Egyértelmű voltam, nem akarok menni" - mondta.

Riski azért mondta le a következő két válogatott meccset, mert azokat Katarban, a 2022-es vébé helyszínén játszák. Riski erkölcsi kötelességének érezte a tiltakozást, mert a világbajnokság stadionjait gyakorlatilag kényszermunkában építették olyan vendégmunkásokkal, akiknek súlyosan sérültek az emberi jogai. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.