Páratlan páros: jön a melegfront és vele a havazás, ónos eső

időjárás
2019 január 08., 05:21
comments 78

A Kárpát-medence térségének időjárását egy melegfront alakítja, amelynek hatására felhős, csapadékos időre számíthatunk. Az ország nagy részén havazás várható, de nyugaton, majd a középső tájakon is havas eső, eső, néhol átmeneti ónos eső is előfordulhat - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely

keddre több veszélyjelzést is kiadott, a havazás, az ónos eső és a széllökések miatt.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Egyre többfelé várható havazás, amely elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének nyugati tájain is átválthat havas esőbe, esőbe, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt. Élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet, amely az Alföldön időnként a havat is hordhatja. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő. (met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.