A börtönből telefonált, hogy nyertek, majd különböző telefonszámokra feltöltetett velük 75 ezer forintot

Egy a jogerős szabadságvesztését börtönben töltő 24 éves férfi ellen emelt vádat csalás vétsége miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség.

A férfi a nála lévő mobiltelefonról felhívott egy külföldi munkán tartózkodó férfit, akinek azt mondta: az egyik mobilszolgáltató kisorsolta a telefonszámát, és ha három kérdésre felel, 100 ezer forintot nyerhet.

Egy fogvatartott telefonál a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Debrecenben 2013. július 23-án.Illusztráció: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Miután a hívott fél a fiktív kérdéseket megválaszolta, a fogvatartott azt mondta neki, hogy sms-ben küldeni fog a telefonjára egy kódot, és megkérte, hogy menjen el egy bankautomatához. A férfi ezt nem tudta teljesíteni, ezért az élettársa telefonszámát adta meg a fogvatartottnak.

A vádlott a nőnek beszámolt a „nyereményről”, de azt mondta, csak úgy juthat hozzá a pénzhez, ha 15 ezer forinttal feltölt egy telefonszámot. A nő végül a neki bediktált telefonszámokra 15-15 ezer forintot, összesen 75 ezer forintot töltött fel.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek számító vádlottal szemben fegyházfokozatban végrehajtandó szabadságvesztést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.