Alzheimerrel élő betegtől csalt ki pénzt egy kaposvári nő

Bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. Az erről szóló közlemény szerint egy 42 kaposvári éves nő két ismerőse bizalmával is visszaélt, és nem csak kettejüket, de rajtuk keresztül még két további gazdasági társaságot is megkárosított.  

A vádlott 2017 év nyarán ismerkedett meg a sértettekkel, akik közül az egyik egy Alzheimer betegségben szenvedő idős asszony volt. Őt az utcán szólította le, míg az időközben elhunyt középkorú asszonnyal egy ingatlanügylet során került kapcsolatba.

A nő mindkét sértett bizalmába férkőzött, állandóan kereste őket, és tőlük különböző indokokkal – gyerekeinek ruhára, ételre, számlákra – pénzt kért kölcsön.

Az idős korú sértettel még hitelt is felvetetett, ékszereit átmeneti pénzzavarra hivatkozva elkérte, és a sértettek terhére internet előfizetést is köttetett. 

Az ügyészség szerint a vádlott folyamatosan azzal hitegette őket, hogy majd megadja tartozásait, miközben ez egyáltalán nem állt szándékában - a kölcsönöket és a hitelkeretet felélte, az ékszereket elzálogosította. Bűncselekményeivel összesen 750 ezer forint kárt okozott. 

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott. (A címlapi kép illusztráció: az AFP-s Leyla Vidal fotója egy franciaországi idősek otthonából.)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.