Alzheimerrel élő betegtől csalt ki pénzt egy kaposvári nő

bűnügy
2019 január 09., 06:34
comments 82

Bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség. Az erről szóló közlemény szerint egy 42 kaposvári éves nő két ismerőse bizalmával is visszaélt, és nem csak kettejüket, de rajtuk keresztül még két további gazdasági társaságot is megkárosított.  

A vádlott 2017 év nyarán ismerkedett meg a sértettekkel, akik közül az egyik egy Alzheimer betegségben szenvedő idős asszony volt. Őt az utcán szólította le, míg az időközben elhunyt középkorú asszonnyal egy ingatlanügylet során került kapcsolatba.

A nő mindkét sértett bizalmába férkőzött, állandóan kereste őket, és tőlük különböző indokokkal – gyerekeinek ruhára, ételre, számlákra – pénzt kért kölcsön.

Az idős korú sértettel még hitelt is felvetetett, ékszereit átmeneti pénzzavarra hivatkozva elkérte, és a sértettek terhére internet előfizetést is köttetett. 

Az ügyészség szerint a vádlott folyamatosan azzal hitegette őket, hogy majd megadja tartozásait, miközben ez egyáltalán nem állt szándékában - a kölcsönöket és a hitelkeretet felélte, az ékszereket elzálogosította. Bűncselekményeivel összesen 750 ezer forint kárt okozott. 

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott. (A címlapi kép illusztráció: az AFP-s Leyla Vidal fotója egy franciaországi idősek otthonából.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.