Elrabolták egy norvég milliárdos feleségét, 3 milliárd forintnak megfelelő váltságdíjat követelnek érte

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Elrabolták tavaly október végén egy norvég milliárdos feleségét, és a 68 éves asszonyért váltságdíjat követelnek  - írja a Verdens Gang (VG) napilap és más norvég újságok alapján az MTI. 

Tom Hagen norvég milliárdos feleségét, Anne-Elisabeth Falkeviket októberben rabolták elFotó: HANDOUT/AFP

Az összefoglaló szerint az ország 172. leggazdagabb emberének számító Tom Hagen ingatlanmágnás feleségének, Anne-Elisabeth Falkevik Hagennek október 31-én veszett nyoma.

A 68 éves Tom Hagen vagyona a Kapital című norvég gazdasági folyóirat becslése szerint 1,7 milliárd norvég korona (558 milliárd forint). Hagen a cikk szerint alapítóként 70 százalék tulajdonrésszel rendelkezik az Elkraft áramszolgáltatóban.
   

A VG azt írja, hogy az emberrablók 9 millió euró, azaz úgy 2,9 milliárd forintnak megfelelő váltságdíjat követelnek az asszonyért, méghozzá kriptovalutában. Az Aftenposten című lap úgy tudja, hogy a nő fogva tartói azzal fenyegetőztek, hogy 

megkínozzák az asszonyt, ha nem kapják meg a pénzt. Az emberrablások, túszejtések kifejezetten ritkák a gazdag skandináv országban, ahol a bűncselekmények száma meglehetősen alacsony.

A norvég rendőrség a személyazonosság közlése nélkül megerősítette, hogy a feltételezések szerint elraboltak egy hatvanas évei végén járó asszonyt Oslótól 20 kilométerre fekvő lörenskogi otthonából.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.