Egyre több rendőrről derül ki Németországban, hogy a szélsőjobbos csoportoknak szivárogtat

Németországban újabb rendőr ellen nyomoznak a szélsőjobboldali kapcsolatai miatt nem sokkal azután, hogy a Hessen tartományban öt frankfurti rendőr ellen indítottak vizsgálatot, amiért a gyanú szerint egy szélsőjobboldaliakkal folytatott chatben belső adatokat adtak ki a rendőrség számítógépéről egy török származású ügyvédnőről. Most egy másik hesseni rendőrről is kiderült, hogy belső információkat szivárogtatott ki az egyik ismerősének, aki az Árják nevű szélsőjobboldali csoport tagja.

Először hesseni Árják két tagja ellen kezdtek nyomozni, akiket azzal vádolnak, hogy 2017 májusában az autójukkal védtelen emberekre vadásztak, valamint köveket és üvegeket dobáltak. Ekkor az egyikük telefonján bukkantak a beszélgetésre, amiben belső információkat kértek a rendőr ismerősüktől. (Süddeutsche Zeitung)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.