Egyre több rendőrről derül ki Németországban, hogy a szélsőjobbos csoportoknak szivárogtat

Németországban újabb rendőr ellen nyomoznak a szélsőjobboldali kapcsolatai miatt nem sokkal azután, hogy a Hessen tartományban öt frankfurti rendőr ellen indítottak vizsgálatot, amiért a gyanú szerint egy szélsőjobboldaliakkal folytatott chatben belső adatokat adtak ki a rendőrség számítógépéről egy török származású ügyvédnőről. Most egy másik hesseni rendőrről is kiderült, hogy belső információkat szivárogtatott ki az egyik ismerősének, aki az Árják nevű szélsőjobboldali csoport tagja.

Először hesseni Árják két tagja ellen kezdtek nyomozni, akiket azzal vádolnak, hogy 2017 májusában az autójukkal védtelen emberekre vadásztak, valamint köveket és üvegeket dobáltak. Ekkor az egyikük telefonján bukkantak a beszélgetésre, amiben belső információkat kértek a rendőr ismerősüktől. (Süddeutsche Zeitung)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.