Eltűnt egy francia harci repülő a svájci határnál

külföld
2019 január 10., 05:11
comments 55

Gyakorló repülés közben szerdán eltűnt egy francia harci repülőgép a svájci határnál egy hóvihar közelében. A fedélzeten két pilóta volt, a hatóságok a keresésükre indultak.

A Mirage-2111D típusú vadászbombázó alacsonyan repült. Utoljára a franciaországi Doubs és Jura megye körzetében látták. Vészjelzést nem észleltek, amit a kép akkor ad le automatikusan, ha a pilóták katapultáltak.

A vadászbombázó szerda délelőtt indult az északkelet-franciaországi Nancy-Ochey légi bázisról. Eltűnését követően azonnal hegyi mentők, tűzoltók, katonai egységek kezdték kutatni. A térségben a sűrű köd és a hó miatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.