Erzsébetvárosban is megadóztatják az Airbnb-ket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Január hatodikán lépett életbe a VII. kerületi önkormányzat Erzsébetváros Építési Szabályzatáról szóló rendelete, ennek értelmében egy ingatlan minden megkezdett 50 négyzetmétere után egy parkolóhelyet kell biztosítani, egy parkolóhely megváltásának költsége 2 millió forint plusz áfa - írja az Index. Ez több milliós költséget jelent a tulajdonosoknak, az önkormányzat nyilván az airbnb-zőktől szeretne extra bevételhez jutni. Hasonlóképp jártak el tavaly a VI. kerületben, és Józsefvárosban is új adót vetettek ki:  2019. január elsejétől az egyéb szálláshely-szolgáltatásokat nyújtókat a kiadott lakás vagy lakások alapterülete után adóztatja az önkormányzat egységesen 1820 Ft/nm/év értékben.

A címlapkép forrása: Élhető Erzsébetváros Facebook

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.