Erzsébetvárosban is megadóztatják az Airbnb-ket

Január hatodikán lépett életbe a VII. kerületi önkormányzat Erzsébetváros Építési Szabályzatáról szóló rendelete, ennek értelmében egy ingatlan minden megkezdett 50 négyzetmétere után egy parkolóhelyet kell biztosítani, egy parkolóhely megváltásának költsége 2 millió forint plusz áfa - írja az Index. Ez több milliós költséget jelent a tulajdonosoknak, az önkormányzat nyilván az airbnb-zőktől szeretne extra bevételhez jutni. Hasonlóképp jártak el tavaly a VI. kerületben, és Józsefvárosban is új adót vetettek ki:  2019. január elsejétől az egyéb szálláshely-szolgáltatásokat nyújtókat a kiadott lakás vagy lakások alapterülete után adóztatja az önkormányzat egységesen 1820 Ft/nm/év értékben.

A címlapkép forrása: Élhető Erzsébetváros Facebook

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.