Fekete-Győr András a sajtóból tudta meg, hogy nyomoznak ellene a füstgránátozás miatt

politika
2019 január 10., 19:09
comments 276

A Momentum elnöke még december 13-i tüntetésen dobott egy füstgránátot a Parlament lépcsőjén álló rendőrök közé. Az akció után azt mondta, „nem bánt senkit egy füstgránát, de az emberekben akkora düh van, hogy vannak eszközök, amikkel élni kell”.

Fekete-Győr András füstszóróval vonul 2018. december 13-án.
photo_camera Fotó: Haszán Zoltán/444

Az ügyben nyomozás rendelt el hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség, de Fekete-Győr András csütörtök este az ATV  Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, 

erről egyelőre semmiféle értesítést sem kapott, minderről csak a kormánypárti sajtóból értesült.

Egyébként azt, hogy Fekete-Győr ellen december 18-án megindult a nyomozás, a hvg.hu derítette ki csütörtökön, a kormánysajtóban a hírek korábban arról szóltak, a Központi Nyomozó Főügyészség még csak vizsgálja az ügyet, és hamarosan dönt arról, megindítja-e a nyomozást vagy elutasítja a feljelentést. Ugyanakkor az Origo az erről szóló keddi cikke címében már kedden tényként közölte a nyomozás tényét. 

Fekete-Győr most azt mondta, a tüntetésen fel sem merült benne, hogy bárkinek is testi sérelmet okozzon, a rendőrök közé dobott füstszórót pedig akár egy játékboltban is be lehet szerezni, és nem képes sérülést okozni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.