Fekete-Győr András a sajtóból tudta meg, hogy nyomoznak ellene a füstgránátozás miatt

A Momentum elnöke még december 13-i tüntetésen dobott egy füstgránátot a Parlament lépcsőjén álló rendőrök közé. Az akció után azt mondta, „nem bánt senkit egy füstgránát, de az emberekben akkora düh van, hogy vannak eszközök, amikkel élni kell”.

Fotó: Haszán Zoltán/444

Az ügyben nyomozás rendelt el hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség, de Fekete-Győr András csütörtök este az ATV  Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, 

erről egyelőre semmiféle értesítést sem kapott, minderről csak a kormánypárti sajtóból értesült.

Egyébként azt, hogy Fekete-Győr ellen december 18-án megindult a nyomozás, a hvg.hu derítette ki csütörtökön, a kormánysajtóban a hírek korábban arról szóltak, a Központi Nyomozó Főügyészség még csak vizsgálja az ügyet, és hamarosan dönt arról, megindítja-e a nyomozást vagy elutasítja a feljelentést. Ugyanakkor az Origo az erről szóló keddi cikke címében már kedden tényként közölte a nyomozás tényét. 

Fekete-Győr most azt mondta, a tüntetésen fel sem merült benne, hogy bárkinek is testi sérelmet okozzon, a rendőrök közé dobott füstszórót pedig akár egy játékboltban is be lehet szerezni, és nem képes sérülést okozni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.