A momentumos Fekete-Győr András is füstbombát dobott a rendőrökre

POLITIKA
2018 december 13., 19:55
comments 432

A túlóratörvény elleni csütörtöki tüntetésen nem sokkal 9 előtt valaki füstbombát dobott a rendőrökre, akik erre könnygázzal válaszoltak.

A Momentum elnöke, Fekete-Győr András a hvg.hu-nak elismerte, hogy ő dobta a füstgránátot, azt mondta, nem bán semmit, szerinte vannak eszközök, amikkel bizonyos esetben élni kell a tiltakozáshoz.

„Nem bánt senkit egy füstgránát, de az emberekben akkora düh van, hogy vannak eszközök, amikkel élni kell” - mondta.

Fekete-Győr egy korábbi, CEU melletti tüntetésen
photo_camera Fekete-Győr egy korábbi, CEU melletti tüntetésen Fotó: botost/444.hu

A rendőrök könnygázazása után kezdett eldurvulni a hangulat a Kossuth téren, a tüntetők egyre sűrűbben dobálták a sorfalat. A délutáni tüntetés szervezői pedig bemondták, hogy a hivatalos tüntetésnek vége, és mindenki próbáljon békés maradni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.