Nem a rendőrségtől fogjuk megtudni, hogy került a tüntetőkről készült gyanús felvétel az Origóhoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A megszokottnál jóval lassabban, de végül válaszolt az ORFK egy kérdésemre, amit először december 14-én (majd még további két alkalommal) tettem föl. Arra voltam kíváncsi, hogyan kerülhetett a kormányközeli portál birtokába a rendőrsorfal mögül, a rendőrség által, a tüntető emberekről készített felvétel. Egy másik emailben azt is megkérdeztem, hogy ha nem ők adták át az Origónak a videót, akkor indítanak-e vizsgálatot az ügyben, azaz hogy hogyan kerülhetett ki a felvétel a portálhoz.

Ma, azaz január 10-én kaptam választ, igaz, csak az eredeti kérdésre. Az ORFK szűkszavú válasza szerint „a rendőrség nem adott át médiatartalom-szolgáltatók részére a megkeresésben megjelölt kép- és hangfelvételt.”

Forrás: Origo

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.