Nem a rendőrségtől fogjuk megtudni, hogy került a tüntetőkről készült gyanús felvétel az Origóhoz

POLITIKA
2019 január 10., 08:06
comments 172

A megszokottnál jóval lassabban, de végül válaszolt az ORFK egy kérdésemre, amit először december 14-én (majd még további két alkalommal) tettem föl. Arra voltam kíváncsi, hogyan kerülhetett a kormányközeli portál birtokába a rendőrsorfal mögül, a rendőrség által, a tüntető emberekről készített felvétel. Egy másik emailben azt is megkérdeztem, hogy ha nem ők adták át az Origónak a videót, akkor indítanak-e vizsgálatot az ügyben, azaz hogy hogyan kerülhetett ki a felvétel a portálhoz.

Ma, azaz január 10-én kaptam választ, igaz, csak az eredeti kérdésre. Az ORFK szűkszavú válasza szerint „a rendőrség nem adott át médiatartalom-szolgáltatók részére a megkeresésben megjelölt kép- és hangfelvételt.”

photo_camera Forrás: Origo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.