Öt és fél évet kapott a szalkszentmártoni férfi, aki tarkón lőtte ismerősét

Jogerősen 5,5 év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a szalkszentmártoni férfit, aki 2015-ben hátulról főbe lőtte ismerősét. A jelenleg 66 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a Szegedi Ítélőtábla.

A korábban emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, de büntetéséből kegyelemmel szabadult férfi szabadulása után Szalkszentmártonban, egy tanyán gazdálkodott. Akkor 48 éves áldozata az út túloldalán lakott, és bár az elítélt gyilkos többször is bántalmazta, jó viszonyban volt vele.

2015. február 2-án délután a sértett utánfutós autójával átment a vádlott tanyájára, hogy elszállítsa onnan a cefrés hordókat. Miután végeztek a felpakolással, a vádlott egy pisztolyt vett elő, és "meg nem állapítható okból" 1-1,5 méteres távolságból tarkón lőtte.

A sértett összeesett, feleszmélése után nem tudta, hogy mi történt vele. Nem emlékezett az előzményekre, csak rosszul érezte magát. A vádlott a vérző férfit bekísérte a házba, majd a sértettet - annak ellenkezése dacára - odaérkező öccsével orvoshoz vitték.

A meglőtt férfi később kórházba került, ahol a koponyájából eltávolították a lövedéket. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás nélkül meghalt volna. A gyógyulása hat hónapig tartott, de maradandó egészségkárosodást szenvedett el.

A vádlott bűnösségét mindvégig tagadta, arra hivatkozott, orvvadászok eltévedt lövedéke sebesítette meg a férfit. Az eljárás során meghallgatott fizikus szakértő azonban kizárta, hogy a sértettet távoli lövés érte volna, a tanya udvarán pedig csak ketten tartózkodtak, a vádlott kezén és ruházatán pedig lőpornyomokat rögzítettek.

A táblabíróság döntésével megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét, és a vádlott bűncselekményét emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette, büntetését pedig hét év tíz hónapról öt és fél évre mérsékelte. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.