Öt és fél évet kapott a szalkszentmártoni férfi, aki tarkón lőtte ismerősét

bűnügy
2019 január 10., 11:20
comments 199

Jogerősen 5,5 év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a szalkszentmártoni férfit, aki 2015-ben hátulról főbe lőtte ismerősét. A jelenleg 66 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértésben mondta ki bűnösnek a Szegedi Ítélőtábla.

A korábban emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, de büntetéséből kegyelemmel szabadult férfi szabadulása után Szalkszentmártonban, egy tanyán gazdálkodott. Akkor 48 éves áldozata az út túloldalán lakott, és bár az elítélt gyilkos többször is bántalmazta, jó viszonyban volt vele.

2015. február 2-án délután a sértett utánfutós autójával átment a vádlott tanyájára, hogy elszállítsa onnan a cefrés hordókat. Miután végeztek a felpakolással, a vádlott egy pisztolyt vett elő, és "meg nem állapítható okból" 1-1,5 méteres távolságból tarkón lőtte.

A sértett összeesett, feleszmélése után nem tudta, hogy mi történt vele. Nem emlékezett az előzményekre, csak rosszul érezte magát. A vádlott a vérző férfit bekísérte a házba, majd a sértettet - annak ellenkezése dacára - odaérkező öccsével orvoshoz vitték.

A meglőtt férfi később kórházba került, ahol a koponyájából eltávolították a lövedéket. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás nélkül meghalt volna. A gyógyulása hat hónapig tartott, de maradandó egészségkárosodást szenvedett el.

A vádlott bűnösségét mindvégig tagadta, arra hivatkozott, orvvadászok eltévedt lövedéke sebesítette meg a férfit. Az eljárás során meghallgatott fizikus szakértő azonban kizárta, hogy a sértettet távoli lövés érte volna, a tanya udvarán pedig csak ketten tartózkodtak, a vádlott kezén és ruházatán pedig lőpornyomokat rögzítettek.

A táblabíróság döntésével megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét, és a vádlott bűncselekményét emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette, büntetését pedig hét év tíz hónapról öt és fél évre mérsékelte. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.