Több profi teniszezőt is fogadási csalásokkal vádolnak Spanyolországban

sport
2019 január 10., 18:18

Több profi játékos is benne lehetett abban a körben, amit a spanyol rendőrség azzal gyanúsít, hogy teniszmeccseket egyeztettek le előre. A Guardia Civil összesen 83 embert gyanúsít bundázással, akik között 28 játékos neve is felmerült. Ráadásul az egyikük tavaly a US Openen is játszott.

A csalással vádolt kör tagjai játékosokat vesztegettek meg, hogy aztán az előre leegyeztetett eredményekkel kaszáljanak a fogadásokon. 15 embert őrizetbe vettek, köztük van a szervezet vezetője is, másik 68 ember ellen pedig nyomoznak. A nyomozók szerint bizonyos örmény személyek összekötőként használták a profi játékosokat a szervezetben.

Miután kifizették a kenőpénzt, az örmények a meccs helyszínén többnyire izomerővel igyekeztek bebiztosítani a játékosoknál, hogy a megfelelő eredmény szülessen. A szervezet a rendőrség szerint 2017 februárja óta működhetett, és több millió eurót kereshetett a fogadási csalásokkal. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.