Trump mostantól nem válaszol a Mueller-bizottság kérdéseire

külföld
2019 január 10., 04:01
comments 104
photo_camera Fotó: Al Drago/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump a továbbiakban nem válaszol a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság egyetlen kérdésére sem - közölte szerdán újságírókkal Rudolph Giuliani, az elnök személyes ügyvédje.

A 2016-os amerikai elnökválasztáson a Trump-kampány munkatársai és oroszok közötti együttműködést  vizsgáló bizottság kérdéseire Trump tavaly novemberben írásban adott válaszokat. Giuliani szerint Robert Mueller felvetette, hogy további kérdésekre is szükség lehet, de az elnök a jogi tanácsadóira hallgatva jelezte, nem kíván válaszolni. Rudy Giuliani elmondta: Donald Trump ügyvédjei és a Mueller-bizottság között tavaly november óta semmiféle kapcsolatfelvétel nem volt. 

„Mi a magunk részéről befejeztük” - mondta, és szerinte sem az elnök, sem tanácsadói nem voltak meggyőződve arról, hogy a bizottságnak lenne bármilyen kérdése is, amire ne tudná a választ. Most a bizottság térfelén pattog a labda - fogalmazott az ügyvéd. „Megpróbálhatják büntetés terhe mellett beidézni Trumpot, ha úgy akarják, de tisztában vannak azzal, hogy pokoli harcra is képesek vagyunk” - mondta Rudy Giuliani. 

A Mueller-bizottság szóvivője, Peter Carr nem kívánta kommentálni Giuliani nyilatkozatát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.