Trump mostantól nem válaszol a Mueller-bizottság kérdéseire

Fotó: Al Drago/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump a továbbiakban nem válaszol a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság egyetlen kérdésére sem - közölte szerdán újságírókkal Rudolph Giuliani, az elnök személyes ügyvédje.

A 2016-os amerikai elnökválasztáson a Trump-kampány munkatársai és oroszok közötti együttműködést  vizsgáló bizottság kérdéseire Trump tavaly novemberben írásban adott válaszokat. Giuliani szerint Robert Mueller felvetette, hogy további kérdésekre is szükség lehet, de az elnök a jogi tanácsadóira hallgatva jelezte, nem kíván válaszolni. Rudy Giuliani elmondta: Donald Trump ügyvédjei és a Mueller-bizottság között tavaly november óta semmiféle kapcsolatfelvétel nem volt. 

„Mi a magunk részéről befejeztük” - mondta, és szerinte sem az elnök, sem tanácsadói nem voltak meggyőződve arról, hogy a bizottságnak lenne bármilyen kérdése is, amire ne tudná a választ. Most a bizottság térfelén pattog a labda - fogalmazott az ügyvéd. „Megpróbálhatják büntetés terhe mellett beidézni Trumpot, ha úgy akarják, de tisztában vannak azzal, hogy pokoli harcra is képesek vagyunk” - mondta Rudy Giuliani. 

A Mueller-bizottság szóvivője, Peter Carr nem kívánta kommentálni Giuliani nyilatkozatát. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.