Vádat emeltek az ároktői férfi ellen, aki rendőri mivoltukban sértette meg a rendőröket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 53 éves ároktői férfival szemben - olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Azt írják, a vádlott tavaly, december 3-án este 10 körül, Ároktő belterületén részegen biciklizett. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőreinek feltűnt a férfi bizonytalan mozgása, így előbb követni kezdték, majd szirénával jelezték neki, hogy álljon meg„mivel rendőri intézkedést kívánnak foganatosítani vele szemben.” Sajnos nem állt meg, hanem kerekezett tovább otthona felé. A rendőrök végül a lakása közvetlen közelében igazoltatták és arra kérték, fújja meg az alkoholszondát. A férfi ekkor „trágár, durva, rendőri mivoltukat lealacsonyító kifejezéseket használva, szidalmazni kezdte a két járőrt és ezen magatartásával előállítása során, a szolgálati gépkocsiban sem hagyott fel.”

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy gyűlöli a rendőröket, 

mert a vele haragos viszonyban lévő apósa is rendőrként dolgozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat születhet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.