Vádat emeltek az ároktői férfi ellen, aki rendőri mivoltukban sértette meg a rendőröket

Több 444 videó?
Szeretném

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 53 éves ároktői férfival szemben - olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Azt írják, a vádlott tavaly, december 3-án este 10 körül, Ároktő belterületén részegen biciklizett. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőreinek feltűnt a férfi bizonytalan mozgása, így előbb követni kezdték, majd szirénával jelezték neki, hogy álljon meg„mivel rendőri intézkedést kívánnak foganatosítani vele szemben.” Sajnos nem állt meg, hanem kerekezett tovább otthona felé. A rendőrök végül a lakása közvetlen közelében igazoltatták és arra kérték, fújja meg az alkoholszondát. A férfi ekkor „trágár, durva, rendőri mivoltukat lealacsonyító kifejezéseket használva, szidalmazni kezdte a két járőrt és ezen magatartásával előállítása során, a szolgálati gépkocsiban sem hagyott fel.”

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy gyűlöli a rendőröket, 

mert a vele haragos viszonyban lévő apósa is rendőrként dolgozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat születhet.