Donald Trump az éjjel sem hirdetett rendkívüli állapotot

Ugyan továbbra sincs semmi jele, hogy bármilyen megállapodás születhetne az amerikai kormányzat újraindításáról, sem arról, hogy Donald Trump bármennyi pénzt kapjon a mexikói határra tervezett falára, újabb nap telt el úgy az Egyesült Államokban, hogy Donald Trump nem hirdetett rendkívüli állapotott a szerinte a határon kialakult helyzet miatt.

Ez pedig annak ellenére is fejlemény, hogy gyakorlatilag semmi sem történt. Ha ugyanis Trump rendkívüli állapotot hirdetne - ahogy azt immár a kampány alatti legnagyobb republikánus kritikusából legfőbb szövetségesévé fejlődött Lindsay Graham szenátor is követeli már -, akkor a törvényhozást megkerülve saját hatáskörben dönthetne a határfal finanszírozásáról.

A patthelyzetet a demokraták is egyoldalúan igyekeznek éppen megoldani. A képviselőház, amiben nekik van többségük, az elmúlt két napban külön jogszabályokban rendelkezett a költségvetési vita miatt finanszírozás nélkül maradt, így dolgozóit kényszerszabadságoló vagy ingyen dolgoztató minisztériumok költségvetéséről. A még mindig republikánus többségű szenátus vezetője, Mitch McConnel azonban már jelezte, hogy még csak napirendre sem hajlandó venni a képviselőházban már megszavazott jogszabályokat. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.