Donald Trump az éjjel sem hirdetett rendkívüli állapotot

Ugyan továbbra sincs semmi jele, hogy bármilyen megállapodás születhetne az amerikai kormányzat újraindításáról, sem arról, hogy Donald Trump bármennyi pénzt kapjon a mexikói határra tervezett falára, újabb nap telt el úgy az Egyesült Államokban, hogy Donald Trump nem hirdetett rendkívüli állapotott a szerinte a határon kialakult helyzet miatt.

Ez pedig annak ellenére is fejlemény, hogy gyakorlatilag semmi sem történt. Ha ugyanis Trump rendkívüli állapotot hirdetne - ahogy azt immár a kampány alatti legnagyobb republikánus kritikusából legfőbb szövetségesévé fejlődött Lindsay Graham szenátor is követeli már -, akkor a törvényhozást megkerülve saját hatáskörben dönthetne a határfal finanszírozásáról.

A patthelyzetet a demokraták is egyoldalúan igyekeznek éppen megoldani. A képviselőház, amiben nekik van többségük, az elmúlt két napban külön jogszabályokban rendelkezett a költségvetési vita miatt finanszírozás nélkül maradt, így dolgozóit kényszerszabadságoló vagy ingyen dolgoztató minisztériumok költségvetéséről. A még mindig republikánus többségű szenátus vezetője, Mitch McConnel azonban már jelezte, hogy még csak napirendre sem hajlandó venni a képviselőházban már megszavazott jogszabályokat. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.