Három hónap után megkerült a kamaszlány, aki azután tűnt el, hogy meggyilkolták a szüleit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Jayme ClossFotó: Barron megye sheriffje - közkincs

Életben van, megtalálták a 13 éves Jayme Closst, akinek 2018. október 15-én veszett nyoma azután, hogy szüleit otthonukban agyonlőtték. A helyi sajtó jelentései szerint Closs elmenekült a házból, azóta nem lelték nyomát, mígnem január 10-én wisconsini otthonától Gordontól tíz kilométernyire egy épülő lakóparkban bukkant fel.

Kristin Kasinskas, egy helyi tanár szerint a lány lesoványodva, koszosan, kopott hajjal, a lábára túl nagy cipőben került elő. Kasinskas egy szomszédja talált rá, ő csöngetett be a tanárhoz azzal, hogy "itt van Jayme Closs, hívd a rendőrséget". Jayme húsz percet töltött Kasinskas otthonában, de ételt és vizet nem fogadott el.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint pár perccel Closs megkerülése után elfogtak egy gyanúsítottat az ügyben.

Closs szüleivel október 15-én végeztek. A rendőrséget hívást kapott egy mobilról. A telefonba senki sem szólt bele, de a háttérben dulakodás zaja hallatszott. A rendőrség ugyan négy perc alatt kiért a helyszínre, de akkor már sem az elkövetőt, sem a fegyvert, sem a lányt nem találták otthon, csak szülei holttestét. (Via BBC, Mineapolis Star Tribune, The Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.