Íme néhány vezetői állás, amit a parlamentből kikopott fideszesek kaptak

2019 január 11., péntek 12:47
198

Az Átlátszó összeszedett néhány példát arra, hogyan tudnak boldogulni olyan fideszes politikusok, akik legutóbb nem lettek parlament képviselők. Jellemzően állami cégek igazgatótanácsi és felügyelő bizottsági tagsága, és az ezzel járó juttatás ilyenkor a megoldás.

Hidvéghi Balázs 2010-14-es ciklusban volt parlamenti képviselő, most a párt kommunikációs igazgatója, ám emellett igazgatósági tag a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt-nél (havi 400 ezerért) és felügyelőbizottsági tag az MMBF Földgáztároló Zrt-nél (havi 200 ezerért).

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekről a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én. Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Galambos Dénes egykori fideszes is kiesett 2018-ban a parlamentből, viszont az MVM és a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja lett, bár utóbbiért nem veszi fel a tiszteletdíját.

Répássy Róbert sem képviselő már, de az egykori fideszes politikus kapott ig-tagságot a Szerencsjáték Zrt-nél (170 ezer ft/hó) és fb-tagságot a MÁV-nál (210 ezer Ft/hó). (Átlátszó)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt