Íme néhány vezetői állás, amit a parlamentből kikopott fideszesek kaptak

politika
2019 január 11., 12:47
comments 198

Az Átlátszó összeszedett néhány példát arra, hogyan tudnak boldogulni olyan fideszes politikusok, akik legutóbb nem lettek parlament képviselők. Jellemzően állami cégek igazgatótanácsi és felügyelő bizottsági tagsága, és az ezzel járó juttatás ilyenkor a megoldás.

Hidvéghi Balázs 2010-14-es ciklusban volt parlamenti képviselő, most a párt kommunikációs igazgatója, ám emellett igazgatósági tag a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt-nél (havi 400 ezerért) és felügyelőbizottsági tag az MMBF Földgáztároló Zrt-nél (havi 200 ezerért).

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekről a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én.
photo_camera Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekről a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én. Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Galambos Dénes egykori fideszes is kiesett 2018-ban a parlamentből, viszont az MVM és a Paksi Atomerőmű igazgatósági tagja lett, bár utóbbiért nem veszi fel a tiszteletdíját.

Répássy Róbert sem képviselő már, de az egykori fideszes politikus kapott ig-tagságot a Szerencsjáték Zrt-nél (170 ezer ft/hó) és fb-tagságot a MÁV-nál (210 ezer Ft/hó). (Átlátszó)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.