Karácsony főpolgármesterként szigorítaná a szmogrendeletet

2019 január 11., péntek 11:02
197
Ezen a 2017. január 2-án készült fényképen a háttérben Budapest belvárosa sejlik fel a szmog mögött. Fotó: Mohai Balázs/MTI

A jelenleginél szigorúbb szmogrendeletet szeretne megválasztása esetén Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. A Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Budapest Európa egyik legrosszabb levegőjű városa, egyes légszennyezettségi mutatók rendszeresen az egészségügyi határérték felett vannak.

Magyarországgal szemben pedig már az EU is kötelezettségszegési eljárást indított, mert nem lép fel elég hatékonyan a légszennyezettség csökkentése érdekében.

Budapesten a valóban rendkívül szennyezett levegő ellenére elvétve van csak szmogriadó, az autóforgalmat rendkívül ritkán korlátozzák. Karácsony szerint azért, mert a jelenlegi rendelet nem ad elegendő jogosítványt a fővárosnak ahhoz, hogy kritikus helyzetben fel tudjon lépni.

"A szmog nagyon alattomos gyilkosa a város lakóinak, Magyarországon évente tízezernél is többen halnak meg a légszennyezettség magas szintje miatt" - mondta Karácsony. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt