Karácsony főpolgármesterként szigorítaná a szmogrendeletet

Budapest
2019 január 11., 11:02
comments 193
Ezen a 2017. január 2-án készült fényképen a háttérben Budapest belvárosa sejlik fel a szmog mögött.
photo_camera Ezen a 2017. január 2-án készült fényképen a háttérben Budapest belvárosa sejlik fel a szmog mögött. Fotó: Mohai Balázs/MTI

A jelenleginél szigorúbb szmogrendeletet szeretne megválasztása esetén Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. A Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Budapest Európa egyik legrosszabb levegőjű városa, egyes légszennyezettségi mutatók rendszeresen az egészségügyi határérték felett vannak.

Magyarországgal szemben pedig már az EU is kötelezettségszegési eljárást indított, mert nem lép fel elég hatékonyan a légszennyezettség csökkentése érdekében.

Budapesten a valóban rendkívül szennyezett levegő ellenére elvétve van csak szmogriadó, az autóforgalmat rendkívül ritkán korlátozzák. Karácsony szerint azért, mert a jelenlegi rendelet nem ad elegendő jogosítványt a fővárosnak ahhoz, hogy kritikus helyzetben fel tudjon lépni.

"A szmog nagyon alattomos gyilkosa a város lakóinak, Magyarországon évente tízezernél is többen halnak meg a légszennyezettség magas szintje miatt" - mondta Karácsony. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.