Meggyújtották még az utolsó csillagszórót a karácsonyfán, majdnem leégett a ház

karácsony
2019 január 11., 20:27

Az utolsó csillagszórótól kapott lángra a karácsonyfa egy öreghegyi családi házban január 10-én este Székesfehérváron - közölte a katasztrófavédelem a Facebookon. A nappaliban feldíszített vágott fenyőn még két csillagszóró volt, először meggyújtották az egyiket, majd a másikat,

a második meggyújtása után azonban a karácsonyfa először füstölni, majd lángolni kezdett.

photo_camera Forrás: OKF

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos kivitte a fát az épületből, majd elfojtotta a lángokat. A tűzben a karácsonyfa ágai elégtek, a nappali kormozódott, az emelet füsttel telítődött, de a gyors és határozott tetteknek köszönhetően a lángok nem terjedtek át a bútorokra, senki nem sérült meg - írták a tűzoltók.

photo_camera Forrás: OKF

A katasztrófavédelem felhívta rá a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyők már nagyon kiszáradtak, rendkívül gyúlékonyak, ezért az utolsó csillagszórókat már nem tanácsos meggyújtani a karácsonyfákon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.