Meggyújtották még az utolsó csillagszórót a karácsonyfán, majdnem leégett a ház

Az utolsó csillagszórótól kapott lángra a karácsonyfa egy öreghegyi családi házban január 10-én este Székesfehérváron - közölte a katasztrófavédelem a Facebookon. A nappaliban feldíszített vágott fenyőn még két csillagszóró volt, először meggyújtották az egyiket, majd a másikat,

a második meggyújtása után azonban a karácsonyfa először füstölni, majd lángolni kezdett.

Forrás: OKF

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos kivitte a fát az épületből, majd elfojtotta a lángokat. A tűzben a karácsonyfa ágai elégtek, a nappali kormozódott, az emelet füsttel telítődött, de a gyors és határozott tetteknek köszönhetően a lángok nem terjedtek át a bútorokra, senki nem sérült meg - írták a tűzoltók.

Forrás: OKF

A katasztrófavédelem felhívta rá a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyők már nagyon kiszáradtak, rendkívül gyúlékonyak, ezért az utolsó csillagszórókat már nem tanácsos meggyújtani a karácsonyfákon.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.