Nem volt letakarítva a havas járda, ezért egy látássérült férfi tévedésből felsétált a Hungária körútra

Czikora Róbert látássérült és csak nagyon nehez tud tájékozódni a botjával, ha a nagy hó miatt nem tudja kitappintani a járdát, mert az nincs letakarítva. A férfi az RTL Híradónak elmesélte, hogy a Hungária körút és az Egressy út kereszteződésének egyik sarkát rendre nem takarítják megfelelően,

csütörtökön munkábamenet pedig emiatt majdnem baleset érte.

“Még magát a járdapatkát sem találtam meg, egy csíkban volt az egész a hótól” - mondta. Emiatt a botjával nem észlelte, hogy elhagyta a járdát és már a többsávos, forgalmas úton sétál. Végül oldalról nekiment egy autónak, majd egy fiatal levezette az útról és elkísérte a villamosmegállóig. Az érintett útszakaszon vannak ugyan vakvezető sávok, de azokat is belepte a hó.

Az RTL szerint a járdaszakasz még pénteken napközben sem volt letakarítva. Megkeresték a zuglói önkormányzatot azzal a kérdéssel, miért nem volt időben letakarítva a járda. Az önkormányzat átirányította őket az FKF Zrt-hez, mondván, hogy az fővárosi fenntartású terület. Írtak nekik is,

erre fél óra elteltével a riporterek azt látták, hogy megjelentek a kereszteződésben a cég munkatársai, és eltakarították a havat.

A cég a Híradó kérdésére nem válaszolt.

]


Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.