Sztrájkbizottságot alakított a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

POLITIKA
2019 január 12., 14:50
comments 73

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete megalakította sztrájkbizottságát, hogy a "a sztrájktörvény keretei között kényszeríthessék egyeztetésre a kormányt," közölte a szervezet elnöke szombaton a Népszavával. Szűcs Tamás elmondta, hogy a túlóratörvény elleni tüntetéseken is ismertetett öt pontos követelés mellett szeretnék elérni többek közt, hogy csökkentsék a tanárok terheltségét, és a kabinet állítsa vissza a "pedagógusok közoktatási törvény szerinti kötelező óraszámát, a helyettesítést, túlórákat pedig fizessék ki." 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint saját mérésük azt mutatja, hogy

"még nem érte el a kritikus pontot a sztrájkhajlandóság az országban."

Kordás László a Népszavának adott interjújában hangsúlyozta, hogy "ezért is kell egy sztrájk előkészítéséről felelősen, körültekintően dönteni. Szakszervezeti szempontból nincs jobb egy eredményes sztrájknál. És nincs rosszabb annál, mint egy eredménytelen akció." Elmondása szerint egyre többen számolnak be nekik arról, hogy "a munkáltatók is egyre jobban érdeklődnek, sztrájktól tartva. Ők is érzik, hogy a fedél alatt egyre forróbb a helyzet." A Miniszterelnökségnek kedden átadott túlóratörvény elleni petíciójukról elmondta, hogy ha arról a kormány nem hajlandó velük tárgyalni, 

"azzal világossá teszi, nem akar a munkavállalóknak segíteni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt