107 méteres fúrólyukba zuhant egy kisgyerek Malagánál

Több tucat spanyol rendőr, tűzoltók és mentő dolgozik azon, hogy megmentsen egy 2 éves kisgyereket, aki minden valószínűség szerint egy nagyon mély fúrólyukba zuhant a dél-spanyolországi Málaga tartomány Totalán városánál.  

A spanyol médiában csak Yulenként hivatkozott fiú családjával járt a málagai dombos vidéken, amikor eddig tisztázatlan körülmények között a lyukba zuhant. Apja vasárnap délután 2 óra magasságban riasztotta a rendőröket. 

A mentőakció vasárnap délután vette kezdetét, és egész éjszaka folytatódott.  Az El País riportja szerint a 25 centi átmérőjű, 110 méteres lyukat egy kút létesítése céljából fúrták, de nem világos, hogy használatban is van-e.  

Egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek egyáltalán életben van-e még, az viszont igen, hogy a kútba esett. 

A szülők azt mondták a rendőröknek, hogy hallották a gyerek kiáltását, a leeresztett kamera felvételein pedig (mintegy 78 méteres mélységben) a tűzoltók a nedves homokba ragadva  azonosítottak egy cukros zacskót és egy műanyagpoharat is, amit a kisfiú szorongatott, mielőtt a mélybe zuhant. 

Yulen pozícióját egyelőre nem tudták pontosan meghatározni. A mentőcsapat első  terve az, hogy egy másik lyukat fúrnak, amin keresztül megközelíthető a kút alja.  

A mentést nem csak az nehezíti, hogy a lyuk nagyon keskeny és felnőtt ember nem tud lejutni azon keresztül, hanem mivel használaton kívüli kútról van szó, falait nem dúcolták körbe, nem erősítették meg, ezért fennáll a beomlás veszélye. Emiatt olyan útvonalat kell találni a mentőalakulatoknak a fúráshoz, ami nem kockáztatja a kút beomlását. (El País / Guardian / BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.