A rendőrség 20 kiló ekit és 5 kiló kokaint foglalt le egy óbudai garázsban

bűnügy
2019 január 14., 05:03
comments 57

Eddig csak az illegális vágóhidakat felszámoló Nébih akcióvideóira volt jellemző a tökéletes zeneválasztás, de végre a rendőrségnél is felfedezték a hangsávok erejét, és pattogós zenével mutatták be a 200 milliós drogfogásukat:

link Forrás

A nyomozók 2018 végén olyan információk birtokába jutottak, hogy a 46 éves F. Árpád Hollandiában kábítószert vásárol, amit bűntársaival Magyarországra szállíttat, majd itthon eladja. A szállítást a 69 éves F. M. Éva  egy bérelt autóval oldotta meg, míg a kábítószert a 26 éves F. F. Krisztián rejtette el az autóban. A leszállított anyagot egy III. kerületi ingatlanban tárolták, a deponáló lakásra a 28 éves P. Rudolf felügyelt. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának nyomozói a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együttműködve és támogatásukkal január 12-én a szállítmány megérkezése után ütöttek rajta a bűnszervezet tagjain. 

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK/police.hu

A rendőrök az óbudai társasház mélygarázsában éppen a kábítószer kiszerelése közben érték tetten őket. Az autó mellett két zacskóban – összesen 4 kilogramm súlyú – ecstasy tablettát, külön csomagolva pedig 1,1 kilogramm kokaint találtak a nyomozók. Később az autó első lökhárítójából további 13 zacskóban több tízezer darab – összesen 16,1 kilogramm súlyú – ecstasy tabletta került elő.

A raktárként használt lakásban a rendőrök elfogták P. Rudolfot, a kutatás alkalmával pedig 4,5 kilogramm kokaint találtak, valamint 94,5 millió forint készpénzt és valutát. A garázsban, illetve a lakásban lefoglalt kábítószer – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 200 millió forint.

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

A KR NNI munkatársai a bűnszervezet tagjainak otthonaiban kutatásokat tartottak, ahonnan a bűncselekményhez köthető tárgyi bizonyítékokat, valamint a kábítószer-kereskedelemből szerzett vagyontárgyakat és egy nagy értékű luxusautót foglaltak le.

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

Az akcióval egy időben a BRFK munkatársai Csömörön elfogták P. László 47 éves budapesti lakost, aki összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel. A férfinél a rendőrök csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot találtak.

A nyomozók mind az öt személyt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – P. László kivételével – bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya szakértők bevonásával folytatja. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.