Belehalt sérüléseibe Gdansk polgármestere, akit egy jótékonysági rendezvényen késeltek meg vasárnap

bűnügy
2019 január 14., 14:48
comments 110

Pawel Adamowicz gdanski polgármestert vasárnap késelték meg egy jótékonyság rendezvényen. Támadóját, egy büntetett előéletű 27 éves férfit a még aznap elfogták.

Adamowicz több ciklus óta vezeti Gdansk városát polgármesterként. A jelenleg az országos szinten ellenzékben lévő Polgári Platform alapító tagja, a tavaly októberi helyhatósági választásokon független jelöltként választották újra.

Az AP beszámolója szerint a polgármester támadója korábban bankrablásért állt bíróság előtt, és több mint öt évet ült börtönben. Ha ezért a támadásért elítélik, akkor életfogytiglant kaphat. A hatóságok elrendelték a férfi pszichiátriai vizsgálatát is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.