Megsarkantyúzták és bedrogozták a kakasokat, hogy durvábban öljék egymást a viadalokon

Az MTI az AP alapján adott hírt arról, hogy egészen terebélyes, összesen 182 főt számláló illegális hálózatot számolt fel a rendőrség a Spanyolország  délkeleti részén fekvő Murcia tartományban. 

A szervezet tagjai illegális kakasviadalok szervezésében és ahhoz kapcsolódó illegális fogadások lebonyolításában vettek részt.  

A rendőrök egy titkos rendezvényen razziáztak, amit a szervezők a kakasviadalok országos bajnokságának neveztek. Az őrizetbe vettek ellen állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód miatt emeltek vádat.

A razzia során hat elpusztult és kilencvenhét élő kakast talált a rendőrség, valamint 300 ezer euró - illegális fogadásokból származó - készpénzt foglalt le.

A rendőrség tájékoztatása szerint a viadalokon kakastenyésztők vettek részt Spanyolország minden zugából, akik madaraikat fémből készült sarkantyúkkal látták el és serkentőszerekkel etették, hogy agresszívebbek legyenek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.