Tacskót mentettek a Tiszából a tokaji rendőrök

2019 január 15., kedd 13:15
106

A Tokaji Rendőrőrs munkatársai hétfőn 8:50-kor Tokajban, a Bajcsy-Zsilinszky utcán látták el szolgálati feladataikat, amikor észrevették, hogy egy férfi a Tisza partja felé szalad, a kezében egy kötéllel.

A rendőrök a férfi után indultak, amikor meglátták, hogy egy kutyát próbál egy kötéllel a jeges vízből kimenteni. De a kutya nem értette, hogy meg kellene ragadnia az elé dobott kötelet, ezért a rendőrök bekapcsolódtak a kutyamentésbe.

Az egyikük egy ágat lógatott be neki, amit a kutya a szájával meg is fogott, de a gally eltört, amikor a rendőrök ki akarták vele húzni a partra. A kisállat ereje elfogyni látszott és elkezdett süllyedni a víz alá…

Fotó: police.hu

Ekkor Csontos Gábor r. zászlós, kollégája, Hudák Norbert főtörzszászlós biztosításával a befagyott folyón elment az időközben elsüllyedt kisállatig, majd a víz alól kiemelte, és ölben a partra vitte.

A teljesen kimerült, reszkető kutyát a rendőrök egy pokrócba tekerték, és bevitték a Tokaji Rendőrőrsre, ahol megszárították, és felmelegítették.

Fotó: police.hu

Később az egyenruhások kiderítették, ki a kutya tulajdonosa, és értesítették, hogy menjen a kisállatért. A férfi hálásan megköszönte a rendőrök munkáját és épségben hazavitte szálkásszőrű tacskóját – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

Tacskószakértő és többszörös -tulajdonos kollégánk, Szily László szerint hatalmas szerencse, hogy szálkásszőrű tacskóról volt szó, mert a rövid szőrű fajtának összehasonlíthatatlanul rosszabb a hidegtűrése.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt