Csak az állami lélegeztetőgépről meg a stadionban történt késelésről hallgatott a Fradi vezérigazgatója

sport
2019 január 15., 05:02
comments 43

Rövid, de szórakoztató interjút közölt a Világgazdaság az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával. Orosz Pál mondatai előtt vannak kérdések, de minek. A beszélgetés úgy indul, hogy

"Visszatérő kritika a futballklubok­kal szemben, hogy piaci alapú sportfinanszírozás híján marad az állami lélegeztetőgép. Jogos a bírálat?

Egyedi helyzetben vagyunk, hiszen ez az ország legnépszerűbb sportklubja, a magyar lakosság 20 százaléka, csaknem kétmillió ember szimpatizál a Ferencvárossal. Ez mindenképpen fontos tényezővé teszi a Fradit. Pedig nehéz helyzetben vettük át az irányítást 2011-ben, többhavi bérelmaradások és ki nem fizetett közüzemi számlák voltak, a bemutatkozó sajtótájékoztató után például a szolgáltatóhoz rohantunk, hogy ne kapcsolják ki a gázt."

Állami lélegeztetőgép? Orosz Pál mást hallhatott. Majd a szurkolói közeg került szóba:

"Megosztotta a drukkereket a vénaszkenner, a B típusú szurkolókártyához viszont már nem kell szkennelni. Érdemes volt kompromisszumot kötni?

Onnan indultunk, hogy balhé volt balhé hátán félbeszakadt meccsel, szurkolói rendbontások sorával. Márpedig egy szponzor nem adja a nevét a balhéhoz vagy a rasszizmushoz. Nem beszélve arról, hogy a nemzetközi porondról kizárhattak volna bennünket. A közös célért pedig mindkét fél félretette a sérelmeit, korrekt a viszony, de ehhez ennyi időnek el kellett telnie."

A vezérigazgató csak minden idők egyik, ha nem a legsúlyosabb magyar szurkolói rendbontásról feledkezett meg: a visszatérő ultrák a stadionban, a félidőben késeltek. Böde Dánielről pedig az az egyértelműt mondta Orosz, hogy

"szerződése van a Ferencvárossal, számít is rá a klub. Ettől persze még jöhet egy olyan ajánlat, amely neki és nekünk is jó."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.