Keresztény Értelmiségiek: Az országunk vezetőit illető gyalázkodó és becsmérlő stílus ellen mindenkinek fel kell venni a harcot

„A mi országunk vezetőit illető gyalázkodó és becsmérlő stílus ellen mindenkinek fel kell venni harcot és küzdeni kell ellene”, jelentette ki a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke az Echo Tv kedd reggeli műsorában. A szervezet hétfőn adott ki egy közleményt, amiben aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy „a legfőbb közjogi méltóságokat, a vezető politikusokat és a közéleti emberek személyét, valamint a vallási szimbólumokat becsmérlő szóhasználat sajnos mindennapossá vált nemcsak az utcai beszédben, hanem az interneten és a médiában is”.

Makláry Ákos, a KÉSZ vezetője hozzátette: a sokat hangoztatott európai alapértékeket is meggyalázzák az ország vezetőit becsmérlők,

„hiszen a személy tisztelete (…) alapérték. És demokráciában felfoghatatlan, hogy ezt valaki nem tartja tiszteletben”.

Szerinte az, aki mégis ezen a szinten beszél, „lemegy egy szint alá,

akkor ne csodálkozzon, ha őt is ezen a szinten kezelik”.

Makláry elmondta még, hogy „igenis sokkoló volt az elmúlt karácsony”.

„A Kossuth téri történések: mikor olyan vallási szimbólumok meggyalázása, verbális, majdnem tettleges meggyalázása történt, ami (...) elfogadhatatlan. Nem csak sokkolt, igenis, fájt”,

tette hozzá.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.