Rossz lábát műtötték meg, de csak az Index érdeklődése után kapott kártérítést

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A sérült bal helyett a jobb lábát műtötték meg 2017 elején a ceglédi Toldy Ferenc kórházban annak a férfinak, akinek történetéről most számolt be az Index.

T. autójába 80 km/h sebességgel csapódott be egy másik kocsi, a sofőrt csak a tűzoltók tudták kivágni a roncsból. A férfit ezek után a ceglédi kórházba szállították, majd az éjszaka történt baleset után 12 órával meg is műtötték. 

Hiába látszott a röntgenfelvételen is, hogy a bal oldalon szenvedett combnyaktörést, a jobb lábát operálták meg és csavarozták össze.

T.-nek ekkor még annyira fájt mindenbe, hogy eszébe sem jutott, hogy az orvos összekeverte a lábait. Később viszont már gyanakodni kezdett, különösen amikor már elviselhetetlenül fájt a bal lába. A kórházban végül 2017 májusában műtötték meg a bal lábát is, ami addigra már egy centiméterrel megrövidült és a csont is elfordult benne.

Ezek után a férfi szeretett volna peren kívül megegyezni a kórházzal, és saját magának hétmillió, feleségének pedig kétmillió forint kártérítési összeget kért a hiba miatt. A Toldy Ferenc kórház azonban egy évig még csak nem is válaszolt neki érdemben, pedig ügyvédi felszólítást is kaptak.

A kórház csak akkor válaszolt, amikor T. az Indexhez fordult, és a portál is elkezdett érdeklődni a ceglédi kórháznál. Miután a lap múlt kedden megkereste az intézményt, a kórház előbb ügyvéddel próbált ügyeskedni, hogy ne kelljen semmit mondaniuk, majd amikor látták, hogy T. és az Index is kitartanak, ezen a héten hétfőn behívták a férfit, és egy év csend után megállapodtak, hogy kártérítést fizetnek neki az orvosi műhibáért.

Hogy mennyit, azt az Index sem tudja, mert a megállapodás részeként T. visszavonta azt a hozzájárulását, amivel felhatalmazta a kórházat, hogy ügyéről tájékoztassák a médiát.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.